Fins ara per poder compartir informació o adquirir-ne, parlant professionalment, podíem anar a cercar revistes especialitzades, llibres, parlar amb companys de claustre, la família o l'entorn més proper a nosaltres. Ara amb les noves tecnologies ha nascut un nou concepte: els PLE's.
Els PLE's o entorns personals d'aprenentatge son entorns virtuals on podem aprendre a través del contacte amb altres persones, que també estan involucrades amb el nostre entorn com el de la docència, a través de la xarxa virtual, mitjançant recursos web o serveis que estan a la nostra ma.
Un exemple seria un mestre, a més dels recursos que tenia ja d'abans, com els seus col·legues de professió que treballessin a la mateixa escola, les revistes sobre educació o llibres que ell mateix adquiriria, ara en pot accedir a la xarxa, per formar part de fòrums, grups i comunitats virtuals de metres, compartint experiències, dubtes i d'altra informació interessant.
Dir que no només en serveix per mestres sinó que qualsevol persona de qualsevol àmbit en pot fer ús, estudiants, metges, educadors socials, etc.
només es tracta de poder ampliar les nostres fonts d'informació per aprendre a partir de la nostra pròpia gestió.
Son interessants vídeos que he pogut analitzar sobre el tema que ens explica el seu objectiu, funcionament i forma, com podem ser les Jornades TIC de Jordi Adell, un enllaç que ens proposa el nostre mestre a la facultat, entre d'altres que podem trobar a Internet. Un vídeo també del mateix autor més curt on dona la explicació del PLE però en forma reduïda.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada