
Com vaig explicar en aquesta entrada les comunitats d'aprenentatge son uns projectes de transformació social i cultural d’un centre educatiu i del seu entorn per a aconseguir una societat de la informació per a totes les persones, basada en l’aprenentatge dialògic, mitjançant una educació participativa de la comunitat, que es concreta en tots els seus espais, inclosa l’aula (Valls 2000: 8).
Les comunitats virtuals, llavors son el mateix però a través de l'ordinador. Es poden crear veritables xarxes d'intercanvi no només d'informació sinó de projectes d'arreu del món, de diferents metodologies i formes d'ensenyament, etc., pel que fa al nostre àmbit: L'Educació.
Des de aquesta perspectiva i com diu l'Eli és interessant que els alumnes creïn el seu propi PLE i arribar a crear una comunitat d'aprenentatge entre els membres de la classe o l'escola, per exemple, així poden compartir informació i/o dubtes entre un mateix grup d'iguals.
Pel que fa a nosaltres estic completament d'acord amb la meva companya i el que explica al seu bloc sobre la comunitat d'aprenentatge que vàrem intentar crear a l'assignatura d'UDTIC.
En les causes que explica sobre perquè no va funcionar, comentar la numero dos, on proposa haver decidit entre tots temes que ens interessessin i repartir-nos la seva investigació per després compartir a traves de la xarxa la feina feta per cadascú resolent el que s'havia concretat en grup presencial.
D'aquesta manera també convido a que qui pugui i vulgui continuï amb la publicació del seu bloc ja que és un tret interessant que poguéssim tenir a l'abast (dintre del nostre propi PLE) els blocs de companys que tenen més o menys les mateixes inquietuds que nosaltres, ponguen tenir continuïtat després de finalitzar els nostres estudis, i així promoure la comunitat virtual d'aprenentatge.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada