divendres, 18 de setembre de 2009

Exercici pràctic - La Interactivitat

La primera idea a destacar és com l’home ha anat perfeccionant el sistema informàtic, conjuntament amb l’ordinador, òbviament millorant els seus estudis i recerques de diferents embergadures.

En segon lloc destacar la importància de la informàtica i dels ordinadors, donada la seva eficiència i el seu alt rendiment per sobre del de l’home, pel que fa a disponibilitat d’informació instantània.

També comentar que l’aparició d’Internet va ser rellevant per poder intercanviar coneixements a traves de la red i per mitja de documents de text, imatges, vídeos i àudios, que desprès podran servir a unes altres persones d’allà on s’interessin per les mateixes idees.

M’ha agradat saber el nom de Benabard Bush, un gran nom, ja que va ser l’home que va enraonar la millor forma de fer funcionar tot mitjançant enllaços com la ment humana fa a través de l’associació d’idees, una cosa que avui dia ens es familiar a tots i desconeixem en gran part.

Per la meva pròpia experiència se que la millor manera d’aprendre es aquella que es més participativa, sobretot en l’àmbit de primària, que es el que nosaltres treballarem, la tecnologia evoluciona molt ràpidament i trobo que tothom que es dedica i vol dedicar-se a la docència ha d’assolir els seus pro i contres, es a dir, això comporta un reciclatge constant dels teus coneixements mitjançant que va avançant la tecnologia, donat que aquesta es el futur de les aules i el que substituirà els antics llibres allà on sigui possible.

Com a última observació, faré una explicació del meu raonament en vers el vídeo proposat:

Em sembla que la societat actual, no es conscient de la manera en que treballa un ordinador, aquests fan la feina per ells, evitant així la frustració de les pròpies limitacions de l’esser humà.
Parlem de les noves tecnologies com l’eina perfecta per eliminar errors o falta de coneixements, que es resolen ràpidament amb l’ajut de l’adsl.
La manera de treballar de l’ordinador es fa mitjançant uns codis binaris (esquemes) que suposo que és el que hauria de fer una persona, de forma objectiva pel seu aprenentatge i enriquiment personal alhora de fer qualsevol cosa, per les ja esmentades “limitacions pròpies de l’esser humà” i dins d’elles arribar al màxim rendiment possible.

Gràcies al vídeo m’he adonat de que l’ordinador conjuntament amb Internet son un gran ajut tant pel que fa a l’educació com a la professionalitat, però també em fa veure que mirar les coses objectiva i selectivament és la forma correcte, per això crec que la gent s’hauria d’acostumar al tracte humà i no dependre tant de les màquines, aprenent d’elles i de la manera com treballen la informació, a través del contacte dels uns amb els altres.

Com a curiositat dir que m’ha sorprès que el projecte de XANADU no arribés a veure la llum i la societat de l’època no fos capaç d’aprofitar aquest recurs, observant que avui dia, Internet és una eina necessària i imprescindible en el camp de la investigació i el compartiment de coneixements.
Trobo que s’hauria d’haver fet un esforç internacional per a que d’aquesta idea, sorgís Internet molt avanç, ja que a la actualitat no hi seriem, potser, tan endarrerits en aquest terme.Edu3.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada