dilluns, 25 de juny del 2012

L'Albada, un exemple de comunitat d'aprenentatge alternatiu

L'Albada és un projecte nou on l'objectiu és que tant nens com joves puguin créixer i aprendre a partir de les seves necessitats i interessos tot escoltant i seguint el seu propi ritme, sempre acompanyant des de l’amor, l’escolta, el respecte incondicionals i el no judici, així ho defineixen a la seva pròpia web.
Creuen en una educació no directiva, integral, amb una llibertat responsable, basada en uns límits clars, necessaris i nutritius.
Les famílies hi participen i col·laboren, pares i mares, cerquen un camí per recorre plegats.

L’eina principal d’expressió que utilitzen, així com per a la resolució sana dels conflictes que van sorgint, és l'assemblea o cercle màgic.

En el dia a dia estan presents tècniques i eines com la cultura de pau, el circ, el teatre, l’art teràpia, la meditació... Així com també tallers de fusteria, anglès, física i química, ornitologia, música... i d’altres que es van incorporant a mesura que les inquietuds i necessitats sorgeixen, tant dels infants com dels adults.

L'estructura de gestió i funcionament és horitzontal; es defineix actualment com a comunitat educativa, social i cultural i està formada per un compromès equip pedagògic i humà, i un acompanyament específic a l'equip, a les famílies, als alumnes i als seus processos de vida (Lydia Cuervas, creadora).

L'espai L'Albada està obert com a espai educatiu i també fora de l'horari escolar, oferint a la comunitat i a tota la població diversos serveis i activitats com: grup de dones, grup de de criança, xarxa d'ajuda, casals, campaments, psico-teràpia, cursos, tallers, xerrades...

El projecte està obert a tothom, a la col·laboració i participació.



He volgut compartir aquesta troballa perquè per a mi, aquest tipus de projectes son molt interessants i necessaris per la societat que avui vivim, una alternativa a tot el que ja coneixem, una forma diferent d'educar i guiar als nostres infants cap a un creixement i desenvolupament de la seva pròpia persona que no trobem a qualsevol escola. A més de ser un exemple alternatiu al que hem conegut fins ara com comunitat d'aprenentatge.

Us convido a que us informeu i si us be de gust participeu encara que sigui amb una petita aportació econòmica, per a que aquest projecte, com d'altres semblants, puguin engegar fort cap al futur més pròxim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada