dimarts, 19 de juny del 2012

Les comunitats virtuals d'aprenentatge. Ho hem aconseguit?

Per poder elaborar una nova entrada sobre aquest tema, que hem queda una mica lluny en el temps, he consultat abans el què havien escrit ja al voltant d'aquesta qüestió els meus companys i d'una entrada anterior que en vaig publicar jo mateixa.

De tots he pogut extreure aspectes interessants, però sobretot vull partir de l'entrada que va fer la meva companya Elisabeth Torras, perquè l'he trobat molt completa i amb una idea ben clara del que parlaré a continuació. Així doncs, us convido a visitar el seu bloc mitjançant aquest enllaç per poder partir d'una base i no repetir, a més de que en general el seu bloc està molt ben elaborat.

Com vaig explicar en aquesta entrada les comunitats d'aprenentatge son uns projectes de transformació social i cultural d’un centre educatiu i del seu entorn per a aconseguir una societat de la informació per a totes les persones, basada en l’aprenentatge dialògic, mitjançant una educació participativa de la comunitat, que es concreta en tots els seus espais, inclosa l’aula (Valls 2000: 8).
Les comunitats virtuals, llavors son el mateix però a través de l'ordinador. Es poden crear veritables xarxes d'intercanvi no només d'informació sinó de projectes d'arreu del món, de diferents metodologies i formes d'ensenyament, etc., pel que fa al nostre àmbit: L'Educació.
Des de aquesta perspectiva i com diu l'Eli és interessant que els alumnes creïn el seu propi PLE i arribar a crear una comunitat d'aprenentatge entre els membres de la classe o l'escola, per exemple, així poden compartir informació i/o dubtes entre un mateix grup d'iguals.

Pel que fa a nosaltres estic completament d'acord amb la meva companya i el que explica al seu bloc sobre la comunitat d'aprenentatge que vàrem intentar crear a l'assignatura d'UDTIC.
En les causes que explica sobre perquè no va funcionar, comentar la numero dos, on proposa haver decidit entre tots temes que ens interessessin i repartir-nos la seva investigació per després compartir a traves de la xarxa la feina feta per cadascú resolent el que s'havia concretat en grup presencial.
D'aquesta manera també convido a que qui pugui i vulgui continuï amb la publicació del seu bloc ja que és un tret interessant que poguéssim tenir a l'abast (dintre del nostre propi PLE) els blocs de companys que tenen més o menys les mateixes inquietuds que nosaltres, ponguen tenir continuïtat després de finalitzar els nostres estudis, i així promoure la comunitat virtual d'aprenentatge.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada