dimarts, 20 d’octubre del 2009

Treball col·laboratiu amb documents de Google




A les classes d'en Jorge Coderch, gestió de la informació i TIC, s'ens va donar la demanda de realitzar un treball col·laboratiu a través del qual havíem de realitzar una serie de demandes, tals com la creació d'un document de text, un powerpoint i un full de càlcul, mitjançant el servei de Documents de Google, per a que aprenguem com es poden fer treball de grup sense haver de quedar a un lloc físic.

La guia del treball està publicada al bloc del professor i l'assignatura, en una entrada anomenada Treball col·laboratiu: Document de Google, en la qual es descriu tot el que s'ha de fer, es a dir, apareix la descripció del treball.

Com he comentat anteriorment, hem creat un document de text en el qual hem comentat tot el que és el treball en si, es a dir, hem discutit les diferents opcions que teníem, quin podria ser l'index més apropiat, ens hem passat els enllaços de les pàgines de consulta o ens hem preguntat i respòs dubtes que han aparegut durant el transcurs del treball.

A més a més hem fet una presentació amb powerpoint que ofereix la informació recopilada pels components del grup, amb la fi d'oferir uns conceptes interessants pel que fa a nosaltres, futurs mestres, de forma organitzada i senzilla de comprendre per a la resta de companys. També, aquesta presentació serveix com a suport visual per al treball proposat sobre la introducció dels portàtils a les aules.

La tercera part del treball ha estat realitzar uns qüestionaris (previ i posterior al treball) que serveixen per recolzar la investigació sobre el tema tractat, ja que ens poden facilitar dades reals sobre les opinions d'alumnes, professors i pares sobre la aplicació del pla Escola 2.0 i esbrinar quins conceptes son els que han ressaltat de la presentació.
Aquests qüestionaris s'han fet a través del full de càlcul del servei Google Documents.

Tot això ens ha servit per no haver de quedar un dia a un espai en concret a per tal de realitzar una labor com aquesta, jo i les meves companyes Aina i Tamara, hem pogut fer el treball sense problemes d'horaris, de distancies, de temps, etc.
Trobo que aquesta eina es molt bàsica per fer treballs en grup, a més de poder disposar d'ells sempre que vulguis a través d'Internet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada